Lääkehoidon suunnittelu ja seuranta

Lääkehoidon suunnittelusta on hyötyä potilaille, joilla on jokin kärsimystä aiheuttava psykiatrinen häiriö. Esimerkiksi unettomuus vaikuttaa toimintakykyyn nopeasti ja haittaa normaalia elämää merkittävästi. Kun lääkehoitoa lähdetään miettimään yhtenä hoitomuotona, on ensisijaisen tärkeää lievittää oireiluun liittyviä haittoja.

Lääkehoidosta voidaan keskustella samalla, kun potilas hakeutuu psykiatriseen tutkimukseen. Lääkehoidon suunnittelu voi tulla ajankohtaiseksi myös myöhemmin, jos psykoterapia ei yksistään ole ollut avuksi. Tällöin psykiatrinen häiriö on diagnosoitu aiemmin, ja sen hoidossa halutaan nyt kokeilla myös lääkehoitoa. Paras hoitovaste saavutetaan psykoterapian ja lääkehoidon yhdistelmällä.

Kiinnostuitko palveluistamme? Varaa aika tästä

Lääkehoidon haitat ja hyödyt on hyvä käydä läpi lääkärin kanssa

Lääkehoidon tavoitteena on parantaa elämänlaatua ja lievittää oireita. Oikeanlainen lääke on hyvin siedetty ja tehokas, eikä sillä ole haittavaikutuksia. Lääkehoito kuitenkin mietityttää monia, ja siinä on omat haittansa, kuten muissakin hoitomuodoissa. Hoidon suunnittelun ja seurannan avulla pyritään aina etsimään valmiste, josta on mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan haittaa.

Lääkärin kanssa käydään läpi lääkehoidon hyödyt ja haitat ja keskustellaan lääkehoidon kestosta. Lääkkeiden hyötyjä verrataan mahdollisiin haittoihin, ja päätös perustuu aina yksilölliseen tilanteeseen.

Lääkehoidon seurannassa keskitytään potilaan kokemiin hyötyihin ja haittoihin ja siihen, millainen hänen vointinsa on muuten ollut. Psykiatreillamme on laaja osaaminen lääkehoidosta ja muista työkaluista, jolloin on mahdollista löytää useita hyviä vaihtoehtoja.

Varaa aika tästä!

Etkö tiedä, mikä vaihtoehto olisi kohdallasi paras?
Varaa ensikäynti tai soita meille numeroon 017 – 288 2710.

Antti Lepola

Ilpo Kinnunen

Hanna Väisänen-Rouvinen

Hanna Lepola

Neuropsykiatrinen tutkimus ja hoito

Neuropsykiatrinen tutkimus sopii sinulle, jos epäilevät sairastavasi neuropsykiatrista häiriötä kuten ADHD:ta ja haluat arvion oireidesi syystä. Hyvä hoito parantaa elämänlaatua monella tapaa.

Lue lisää

Psykiatrinen tutkimus ja hoito

Psykiatrinen tutkimus on tarkoitettu sinulle, jos epäilevät kärsiväsi psykiatrisesta häiriöstä kuten masennuksesta tai ahdistuneisuudesta. Tutkimukseen voi hakeutua myös lääkehoidon vuoksi.

Lue lisää